SARAJEVO

Ne rade minibuske linije za Faletiće i Sedrenik

Situacija sa snijegom nimalo bezazlena

Es. D.

29.12.2014

Situacija sa sniježnim padavinama u Sarajevu nimalo nije bezazlena jer snijeg i dalje pada. Između 40 i 50 vozila preduzeća “Rad” čisti ulice u četiri gradske općine. Na ručnom čišćenju ulica angažirano je 120 radnika ovog preduzeća. 

- Sve saobraćajnice prvog I drugog prioriteta osposobljene su za saobraćaj, a vozačima za svaki slučaj preporučujemo da na put ne kreću bez zimske opreme – rekao je Ahmed Đipa, portparol “Rada”.

Iz ovog preduzeća napominju da oni imaju potpisan ugovor za održavanje ulica u općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i dio općine Novi Grad. 

Zbog sniježnih padavina javni gradski saobraćaj se od jutros, prema informacijama iz preduzeća GRAS, odvija usporeno. Kako su nam rekli iz ovog preduzeća, zbog snijega i leda došlo je do poteškoća u odvijanju autobuskog i minibuskog saobraćaja. Skraćeno saobraća linija za Drozgometvu kod Hadžića dok linija za Ahatoviće skraćeno saobraća do škole.

- Zbog snijega minibuske linije za Faletiće i Sedrenik trenutno nisu u funkciji, a linija za Nahorevo skraćeno saobraća do Jezera – saopćili su iz GRAS-a.

U Službi hitne pomoći su nam kazali da od jutros nisu zabilježili povrede građana, a iz MUP-a KS su nam kazali da je zabilježeno više saobraćajnih udesa samo s manjom materijalnom štetom.