CRNA HRONIKA

Povrijeđeno troje gostiju

“Sova Night Club” u Orašju

Ta. T.

28.12.2014

Troje gostiju povrijeđeno je u nedjelju oko tri sata ujutro u „Sova Night Clubu“ u Orašju, saopćila je policija. Do incidenta je, prema policijskim informacijama, došlo kada je jedan od gostiju razbio čašu čije su krhotine ozlijedile 25-godišnju hrvatsku državljanku s područja općine Imotski.

- Prema iskazima svjedoka, 24-godišnji M. M. iz Orašja razbio je čašu. Od stakla polomljene čaše povrijeđena je T. M. iz Imotskog. Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna između J. A. (38) s područja Domaljevca i M. M. U incidentu su povrijeđena obojica. Ostale detalje istražujemo - rečeno je „Dnevnom avazu“ u MUP-u Posavskog kantona.

Vozilo Hitne službe Doma zdravlja Orašje ozlijeđenu Imoćanku i J. A. prevezlo je u tu zdravstvenu ustanovu, dok je drugim vozilom Hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu prevezen povrijeđeni M. M. Kod sve troje su ljekari utvrdili lakše tjelesne povrede.

Uviđaj su obavili inspektori oraške Policijske uprave, a o incidentu u oraškom noćnom klubu bit će obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo.