BIH

Suljagić: Dobra je stvar da sada znamo da obraz Kaplana košta 600 maraka!

Član Predsjedništva DF-a napao ministra SDA

Redakcija

28.12.2014

Nedavno je CIN (Centar za istraživačko novinarstvo) objavio spisak svih ministara u Vladi Federacije koji, iako žive u Sarajevu, uzimaju mjesečnu naknadu za odvojeni život u iznosu od 600 KM.  Na spisku je i  SDA-ovac Salmir Kaplan, ministar za kulturu i sport  u Vladi FBIH, koji je reagujući na ono što je objavio CIN, kazao da će vratiti novac i "da nije znao da je taj novac za odvojeni život".  Povodom toga se na svom Facebook profilu oglasio i Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.

Tako je Suljagić na Facebooku napisao kako odavno nije vidio ovakvu duhovnu bijedu otkako se Branković (bivši premijer vlade FBiH i ministar u toj vladi iz SDA) pozvao na zakon.

Prenosimo u cjelosti šta je napisao Suljagić:

"Nisam ovakvu duhovnu bijedu vidio otkako se Nedžad Branković pozvao na zakon. Kaplan nije primijetio da je promijenio prebivalište, otišao u poštu, uzeo potvrdu o prijavi prebivališta i predao je nadležnoj komisiji Vlade Federacije BiH zajedno sa zahtjevom da mu odobri novac za tzv. odvojeni život. Nije,  primijetio bi 600 maraka na računu, koliko je premdnijevam iznosila rata za kredit kojim je kupio stan u Sarajevu u kojem je "odvojeno živio". I umjesto da bude predmet krivičnog gonjenja, kao što je i red, on će eto, 'naaaate, vidjeti sa Sekretarom da to vrati. Nije proooblem. Fuj. Dobra je stvar da sad znamo da obraz Salmira Kaplana košta 600 maraka.