BIH

Haris Smajić moli za pomoć kako bi nahranio 16-mjesečnog sina

Apel za pomoć iz Bijeljine

Redakcija

28.12.2014

Haris Smajić koji živi u Bijeljini sa suprugom, sinom i punicom u jako teškim uslovima, na društvenim mrežama zamolio je sve one koji su u mogućnosti da mu pomognu. Evo šta je, između ostalog, napisao:

"Teška srca sam se odlučio za ovaj apel za pomoć. Zovem se Smajić Haris. Živim u Bijeljini sa punicom, ženom i imamo jednog sina od 16 mjeseci. Živimo u kući staroj 100 godina koja je sagrađena od ćerpića i toliko je stara da su neki dijelovi počeli da otpadaju i da se odvajaju jedan od drugoga. Strah nas je i da živimo u toj kući, ali smo prinuđeni jer mi drugog krova nad glavom nemamo. U vrijeme kada se ova kuća gradila imala je jedan nedostatak koji se nije uradio, a to je da mi nemamo ni kupatilo, u jednoj prostoriji ima hamam u kojem se kupamo, a vani se nalazi WC. Nalazimo se u veoma teškoj situaciji.

Nemamo nikakvih primanja osim punicine penzije koja je minimalna. Pored svih navedenih uslova u kojima se nalazimo ima još jedan jako važan detalj, a to je da moja supruga i ja imamo jednu vrstu invaliditeta, jer smo oboje slabovidna lica, pa nam je tako teško naći posao koji bismo mogli da obavljamo.

Obraćali smo se Centru za socijalni rad za bilo kakvu pomoć, međutim uvijek su nas odbijali i nikad nisam ništa dobio. Teško je objasniti u par rečenica šta sve proživljavamo da bi opstali sa svojom porodicom. Uvijek postoji nada i bolje sutra, nadam se da će se neko javiti da pomogne nam, da i moje dijete ima bar ono osnovno i da živi normalan život.

Hrana mi je najpotrebnija, jer ništa teže nema nego kad dijete nešto traži, a ti nemaš da mu pružiš, niti mu možeš objasniti...

Zato molim sve ljude dobre volje da mi se jave i obiđu nas po mogućnosti i da se uvjere ako treba koliko mi teško živimo…

Ako niste u mogućnosti da mi pomognete, nadam se da ćete moju poruku proslijediti nekome ko može ili nekoj organizaciji za pomoć…!"

Telefon: +387 66 348 762
Adresa: MITRA TRIFUNOVICA UČE br 3
76 300 BIJELJINA

Žiro-račun nemam nikakav otvoren, ali mogu otvoriti ako je neko zaiteresovan da nam pomogne na taj način!