BIH

Agić: "Nesretna žena je preminula jer nadležni iz RS nisu željeli pomoć iz Sarajeva"

Nakon nesreće na Romaniji

Redakcija

28.12.2014

Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH i šef Operativno-komunikacijskog centra BiH, napisao je na svom Facebook profilu zbog kojih je razloga jučer preminula Snježana Krajišnik koja je pala u provaliju duboku 50 metara na području Visokih stijena, a u šetnji do Novakove pećine kada je sa još 15 osoba planinarila ovim krajem:   

"Nesretna žena je preminula zbog činjenice da nadležne osobe i institucije iz RS nisu željele tražiti pomoć institucija države Bosne i Hercegovine i helikoptersku podršku iz Sarajeva, već su čekali da dođe helikopter sa područja Banja Luka - Prijedor. Ovo pišem iz prve ruke. Proveo sam dan u Operativno komunikacijskom centru BiH 112 i čekao zahtjev za pomoć koji nikad nije stigao...", napisao je Agić.

Inače, nesreća se desila nešto iza podneva kada se Snježana okliznula i pala u provaliju. Više od sat vremena trebalo je da se o nesreći obavijesti civilna zaštita. Do unesrećene se stiglo i ona je davala znake života pa se pretpostavlja da je bržom intervencijom spasilaca, u ovom slučaju prebacivanjem helikopterom, mogla spasiti.