NOGOMET

Sarajevo slavilo, Željezničar izgubio

Počeo 22. novogodišnji turnir "Asim Ferhatović Hase"

A. SOKOLOVIĆ

27.12.2014

Utakmicom Sarajevo - Vratnik (5:2) danas je u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu počeo 22. novogodišnji turnir u malom nogometu "Asim Ferhatović Hase", koji tradicionalno organizira Fudbalski klub Vratnik.

U prvom susretu turnira strijelci za Sarajevo su bili Karčić tri i Dizdarević dva, dok su golove za organizatora turnira poistigli Puhalović i Memić.

U drugom susretu turnira Malonogometni klub Centar bio je bolji od MNK Stari grad, nadigravši ih sa 7:2. Strijelci su bili Kerla 2, Radmilović 2, Kafedžić, Marković, Bunar, dok su golove za Stari Grad postigli Zeba i Haskić.

"Ljepoticu" prvog kola odigrali su Željezničar i selekcija "Avazovog Sporta". Pobijedio je "Avazov Sport" sa 7:4, a posebno je efikasan bio Admir Vladavić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Veleža, koji je postigao četiri gola.

Za "Avazov Sport" još su strijelci bili Pljevljak (dva) i Suljić, dok su golove za Želju postigli Hasanović, Hiroš, Bajić i Memija.

U posljednjem susretu prvog kola "Max Bet" je pobijedio Austriju sa 5:2 (strijelci: Hadžić, Sipović 2, Čeligija - Zuko, Muharemović).

Inače, u grupi A nastupaju ekipe Sarajeva, Željezničara, selekcije "Avazovog Sporta" i Vratnika, dok u grupi B snage odmjeravaju MNK Stari Grad, MNK Centar, selekcija kladionice “Max Bet” i selekcija Austrija.

U toku su mečevi drugog kola ("Avazov Sport" protiv Vratnika nakon prvog dijela vodi sa 2:0), a poslastica dana je u 17 sati kada igraju Sarajevo i Željezničar.

Utakmice za treće mjesto i finale na rasporedu su sutra u 15, odnosno u 17 sati.

U pauzi između ove dvije utakmice (16 sati) odigrat će se tradicionalna utakmica u kojoj se sastaju veterani Sarajeva i Željezničara.

Titulu brane hakleri MNK Centar.