BIH

Bakir Hadžiomerović: Komšić je potpisao kapitulaciju pred SDA

Šta je lideru DF-a zamjerio njegov bivši drug

R. I.

27.12.2014

Poznati bh. novinar, kandidat za člana Predsjedništva BiH na proteklim općim izborima i aktueni član Glavnog odbora SDP-a BiH Bakir Hadžiomerović komentirao je ovih dana aktuelne "transfere" pojedinih kadrova iz SDP-a, koji je doživio snažni izborni poraz, u Demokratsku frontu (DF) Željka Komšića, koalicionog partnera Bakira Izetbegovića i njegove SDA.

- Gledamo ovih dana razne političke transfere, svjedočimo "principijelnosti" Željka Komšića koji je predizbornu kampanju vodio na kritici SDA, a nakon izbora im sam potrčao u naručje. Tada je potpisujući kapitulaciju pred SDA rekao da ga "ne zanimaju hrvatske i bošnjačke pozicije, direktorske pozicije profitabilnih državnih preduzeća" u FBiH, a onda isti Komšić svojim koalicionim partnerima iz SDA isporuči spisak deef (DF, op.a.) želja za ministarstva i preduzeća koja lovu donose – napisao je Hadžiomerović na svom Facebook proflu.

Željku Komšiću je prigovorio na principijelnosti.

- Ništa sporno ne bi bilo... Poznato je da lider deefa (DF) vlastitu principijelnost iskazao još prije četiri godine kada je kao potpredsjednik SDP-a ultimativno insistirao da se sa strankom familije Izetbegović pravi koalicija. Međutim, zanima me kako je moguće da niko još uvijek nije primijetio da su nakon skoro 25 godina demokratije na ovim prostorima Izetbegovići iz SDA i Karadžići iz SDS-a ponovo u strasnim koalicionom zagrljaju. Bakir sa Sonjom danas ko Alija sa Radovanom početkom devedesetih – naglasio je Hadžiomerović, podsjetivši da je u svojim tekstovima ranije prognozirao fatalnu grešku SDP-a zbog koaliranja sa SDA.

- Grešku koju je podržavao DF-ov lider danas, kao i prije te četiri godine – zaključio je Hadžiomerović.