REGION

Uhapšen kralj elitne prostitucije: Policija pronašla katalog djevojaka i cjenovnik

Privedeno i pet djevojaka

(N .K.)

26.12.2014

Srbijanska policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je organizovao takozvanu "elitnu prostituciju" po Beogradu i šire dok je zbog bavljenja prostitucijom privela pet djevojaka, koje su nadležni kaznili s po osam dana zatvora ili novčanom kaznom do 400 eura.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog su "pronađena četiri mobilna telefona, laptop, kao i 16 mobilnih telefona s takozvanim "zlatnim brojevima"", saopštio je MUP. Pronađen je i "tabelarni prikaz zarada djevojaka, evidencija rashoda, odštampan plan za proširenje posla i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka", navodi se u saopštenju.

Po osnovu naredbe Prvog osnovnog javnog tužilaštva, policija je pregledala mobilni telefon i laptop osumnjičenog "i u njima pronašla poruke, adrese određenih osoba, uplaćeni novčani iznos, kataloge obnaženih ženskih osoba", piše Kurir.

Protiv osumnjičenog "da je organizovao takozvanu elitnu prostituciju bit će podnijeta krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a beogradska policija nastavlja dalji rad na ovom predmetu. Dodaje se i da je prekršajnom sudu u Beogradu privedeno pet ženskih osoba," koje su zbog bavljenja prostitucijom, kažnjene zatvorom od osam dana ili novčanom kaznom od 250 do 400 eura."