REGION

U Prištini uhapšen Srbin zbog sumnje da je pripremao teroristički akt

U automobilu uhapšenog pronađeno 13 kilograma eksploziva

Autor:Fena

26.12.2014

Kosovski ministar policije Skender Hiseni danas je saopćio da je u Prištini uhapšen Srbin S.G. (46) iz Beograda u čijem vozilu je pronađeno 13 kilograma eksploziva, a koji se, prema njegovim riječima, sumnjiči da je pripremao teroristički akt.

Hiseni je, na konferenciji za novinare, rekao da zbog istrage ne može otkriti detalje, ali je dodao da je "sigurno cilj ove akcije bio teroristički akt u Prištini".

Upitan da li na ovom slučaju sarađuje sa vlastima u Beogradu, Hiseni je rekao da će se "prevazići sve prepreke koje postoje'' dodavši da je on za regionalnu saradnju, prenosi Tanjug.

Prištinski mediji javili su ranije danas da je vozilo marke "reno klio" sa beogradskim tablicama zaustavljeno sinoć oko 21 sat u naselju Dragodan u Prištini pod sumnjom da se u tom vozilu nalazi eksploziv.

Vijest je za medije potvrdio portparol policije Kosova Baki Kelani koji je rekao da su uhapsili jednog srpskog državljanina.

- Policija je imala prethodne informacije tako da je uspjela da zaustavi vozilo i da uhapsi šofera. Supstanca za koju se sumnja da je eksplozivna materija je poslata za ekspertizu, dok je uhapšeni poslat u bazu policije i ispituje se - rekao je Kelani za agenciju Kosovapreš.

Mediji prenose i da je uhapšenom Srbinu, kod koga je pronađen eksploziv, bio cilj da ga aktivira u Katedrali u centru Prištine, a napad je, prema tim informacijama, trebao da se desi tokom druge noći katoličkog Božića.

Kako se dodaje, u vozilu koje je kosovska policija konfiskovala, pronađene su i mape grada Prištine.