OSTALI SPORTOVI

Sutra će u Cazinu biti obilježena 15. godišnjica brdske trke "Grand Prix Cazin"

Bit će promovisan šampion BiH za 2014. Salih Ljubijankić

D. K.

26.12.2014

Pod pokroviteljstvom Općine Cazin, AMK "Extra-sport" sutra će u cazinskom TC "Ljiljan" obilježiti 15. godišnjicu brdske trke "Grand Prix Cazin" i promovisati Saliha Ljubijankića, šampiona BiH za 2014. godinu.

Petnaest je godina tradicije da se brdska trka održava u Cazinu. Na njoj se već nekoliko godina vozi i za nekoliko najznačajnijih prvenstava zemalja CEZ-a, saopštio je AMK "Extra-sport".

Ovo je Cazinu i trci "Grand Prix Cazin" dalo jedan sasvim novi identitet. Sudeći po izjavama značajnih imena iz oblasti auto-moto i karting sporta u Evropi, Cazin je postao najomiljenije mjesto za auto-trke u našem regionu.

Za 2015. godinu trka "Grand Prix Cazin" uvrštena je u kalendar CEZ-a za 15. i 16. august.

26122014-promocija-2014

Ove godine na trci je učestvovalo čak 94 takmičara iz 11 zemalja CEZ-a, a nastojanja organizatora je da postignu i više i bolje.

Salih Ljubijankić, sa svojom Hondom type "R", član AMK "Extra-sport", ove je godine šampion BiH u grupi N. Sa pet trka završenih na pobjedničkom postolju, tri puta prvi i dva puta drugi, osvojio je prvenstvo BiH.

Ispred TC "Ljiljan", tokom obilježavanja njegovog uspjeha i 15. godišnjice trke "Grand Prix Cazin", Salih će izložiti i svoj trkaći automobil Honda type "R".

Danas se Cazin, osim po mnogim uspjesima zajednice, prepoznaje i po organizaciji najbolje brdske trke u regionu, ali i po prvaku BiH.

Bez potpore Općine Cazin, članova AMK "Extra-sport" Cazin, ali i svih građana općine Cazin, mnogo toga u ovom krasnom adrenalinskom sportu ne bi bilo izvedivo na ovako kvalitetan i značajan način, uz stalni rast i uspon na promociji Cazina i ponosnom spominjanju naše zajednice, kao sredine koja može, zna i hoće, bolje i više.