CRNA HRONIKA

Banja Luka: Došao pred kuću da izrešeta svoju djevojku

Policija spriječila tragediju u selu Rastoka kod Ribnika

M. DRAGOJLOVIĆ

26.12.2014

Policija iz Ribnika uhapsila je u četvrtak ujutro Dragana Vračara (26), koji je namjeravao ubiti djevojku u selu Rastoka, s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Iz banjalučke policije saopćeno je da je Vračar pijan izašao iz kuće s automatskom puškom i krenuo prema Rastoci, ispalivši nekoliko hitaca iz puške uzrak. 

Bio pijan 

Kada je došao do kuće u kojoj živi djevojka, tu su ga dočakali policajci pa je mladić pobjegao i počeo se skrivati.
 
- Osumnjičeni je tokom noći uhapšen, a obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, koji je naložio da se dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava i ugrožavanje sigurnosti - navodi se u policijskom saopćenju.

Komšije u selu u kojem živi porodica Vračar, nisu bile voljne komentirati ovaj slučaj, jer kako su nam rekli, ne znaju šta je mladića navelo da napravi ovakav incident. Jedan od njih kratko je rekao da je Vračar neko vrijeme u vezi s Nevenom S. i da ne zna da je među njima bilo problema.

Navodno je Vračar u srijedu uvečer bio pijan i odnekud je donio automatsku pušku i već kod kuće govorio da će otići da ubije Nevenu. Ukućani su pokušali da ga spriječe, ali je on izašao iz kuće i ispalio nekoliko metaka uzrak. 

Pozvali pojačanje

O njegovoj namjeri obaviještena je policija iz Ribnika te je pred kuću djevojke poslana patrola, koja je stigla prije Vračara. Vidjevši policiju, Vračar je u 23.50 sati pobjegao u mrak, a policajci su pokušali da ga uhvate. 

No, bilo je neophodno da pozovu pojačanje pa je krenula potraga za njim. Tek su oko 5 ujutro uspjeli da ga pronađu i uhapse. Navodno ni porodica ne zna odakle Vračaru puška. 

Poznat odranije

Prema nezvaničnim informacijama, Vračar je i ranije hapšen zbog više krivičnih djela. Zajedno sa dvojicom prijatelja, pokušao je 2010. godine opljačkati staricu Radojku Sredić. Oni su starici prijetili nožem, ali nisu uspjeli u pljački, a nedugo nakon toga su uhapšeni.