BIH

Otvorili pošiljku misleći da je u njoj novac

Zeničanin imao neugodno iskustvo s "BH Poštom"

En. Z.

26.12.2014

Ni vrijeme slanja prazničnih čestitki u BiH ne prolazi bez komplikacija. Mladi Zeničanin ovih je dana doživio neugodnost s "BH Poštom", nakon što mu je, napokon, stigla novogodišnja čestitka od prijatelja iz Švedske, koja je poslana 12. decembra. Svi njegovi prijatelji u nekoliko drugih bh. gradova dobili su čestitke od istih pošiljalaca, ali njegove nije bilo u sandučetu.

Ovaj mladić, koji nas je zamolio da mu ne spominjemo ime, 19. decembra dobio je poziv od poštara da se javi u zeničku poštu i preuzme pošiljku.

- Kada sam stigao, službenica me napala pitajući zašto mi šalju novac u koverti, što nije tačno. U pitanju je bila čestitka s izrezbarenim detaljem. Zvao sam prijatelje da mi potvrde da nisu slali novac. Ko još danas novac šalje u koverti, pored svih drugih mogućnosti - pita se naš sagovornik.

Kada je, konačno, preuzeo čestitku, zatekao je otvorenu, zgužvanu i selotejpom oblijepljenu kovertu.

- Izgledala je kao da je stigla s ratišta. Neko je, očito, u pošti otvarao kovertu misleći da je  u njoj novac - navodi naš sagovornik, dodajući da su ga na kraju u pošti molili da o neugodnosti koju je doživio nikome ništa ne govori.