NOGOMET

MISTERIJE Potraga za Ronaldinhom!

Meksikanci opomenuli slavnog brazilskog nogometaša

E. Ma.

25.12.2014

Slavni brazilski nogometaš Ronaldinho je nestao! Tako barem tvrde čelnici meksičkog Keretara, koji već dvije sedmice tragaju za svojim napadačem.

U klubu su zbunjeni, jer ne znaju gdje se trenutno nalazi 34-godišnja nogometna ikona s obzirom na to da im se ne javlja pa je ekipa 8. decembra bez njega počela pripreme za proljetni dio šampionata, koji startuje 11. januara.

Privatni poslovi

Bivši igrač Paris Saint-Germaina, Barcelone i Milana, prepoznatljiv po veličanstvenim solo prodorima i umijeću s loptom, dobio je dozvolu da ode u Sjedinjene Američke Države i u Brazil da bi regulirao neke privatne poslove, ali se nije vratio u predviđenom roku.

Čelnici kluba opomenuli su slavnog brazilskog napadača da se vrati s odmora, inače će s njim biti raskinut ugovor.

- Ukoliko se Ronaldinho  ne vrati sljedeće sedmice, donijet ćemo odluku da s njim raskinemo saradnju, jer je on uveliko izostao s velikog dijela priprema za sljedeću polusezonu. Niko nije iznad kluba pa ni Ronaldinho - rekao je Joaquin Beltran, sportski direktor Keretara.

Najplaćeniji igrač

Predsjednik Arturo Villanueva također je poručio Ronaldinho da će “uzeti nekoga drugog” ukoliko se na vrijeme ne pojavi na treningu.

Legendarni brazilski fudbaler u septembru je potpisao dvogodišnji ugovor sa meksičkim klubom i postao je najbolje plaćeni igrač lige (dva miliona dolara) i od tada je postigao tri gola, uz jednu asistenciju, u devet odigranih mečeva.

Osvajač "Zlatne lopte"

Ronaldinho je tokom karijere osvojio sve što se moglo osvojiti. S Barcelonom je bio prvak Evrope 2006. godine, a s reprezentacijom Brazila osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002.

Od brojnih individualnih priznanja, ona najlaskavija su "Zlatna lopta" iz 2005. te dvije titule najboljeg svjetskog igrača 2004. i 2005. godine.