CRNA HRONIKA

Nastavljena potraga za pljačkašima

Nakon neuspješne krađe bankomata u Klokotnici

H. ČALIĆ

25.12.2014

Inspektori Centra javne bezbjednosti Doboj, u saradnji s kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, stalno su na terenu u potrazi za pljačkašima koji su u utorak u tri sata pokušali ukrasti bankomat “NLB banke” u Klokotnici u centru Doboj-Istoka. Zbog toga su i jučer u više navrata primijećena policijska vozila CJB Doboj u Gračanici.

Lopovi su u utorak sajlom zakačenom za terenac BMW, iz zida Doma kulture u Klokotnici iščupali bankomat “NLB banke”, težak skoro jednu tonu. Vukući bankomat putem, pljačkaši su velikom brzinom bježali ka prevoju Duje, gdje su ih stigli pripadnici Policijske stanice Doboj-Istok, na koje su lopovi zapucali iz automatskih pušaka. Kako bi pobjegli, lopovi su morali ostaviti bankomat nasred puta.  

Priznanje policiji na hrabrosti i profesionalnom radu odala je i rukovoditeljica Centra poslovne mreže “NLB banke” Dževahira Halilović iz Tuzle, ali i brojni građani, koji su zgroženi brutalnošću kriminalaca.

- Mi ne znamo koliko novca ima u bankomatu, on će biti otvoren u prisustvu tužioca, policije i osiguravajućeg društva. Novi bankomat postavit ćemo na isto mjesto poslije Nove godine. Hvala policiji - kazala je Halilović.

Sličan slučaj u Gradačcu

Da li se jedna grupa lopova specijalizirala za krađu bankomata, pokazat će istrage. Na sličan način u noći sa petka na subotu u centru Gradačca je iz poslovnice “Intesa Sanpaolo banke” ukraden bankomat, u kom je bilo 37.500 KM. Lopovi još nisu uhvaćeni.