CRNA HRONIKA

Hatić u Sudu: Muhamedu je plaćeno da me prijavi

Određen pritvor zbog razbojništva u “Cassinu”

Dž. BULBUL

25.12.2014

Mirzi Hatiću (27), osumnjičenom da je 22. decembra oko 16 sati naoružan, zajedno sa još tri nepoznate osobe, opljačkao Muhameda Č. iz Sarajeva u hodniku objekta "Cassino" u sklopu hotela "Holiday" u ulici Franca Lehara, općina Centar, jučer je određen jednomjesečni pritvor.

Negirao krivicu

Pred sutkinjom za prethodni postupak Indirom Jahić jučer je održano ročište, nakon kojeg je ona donijela rješenje da se Hatiću odredi pritvor. Hatić je tokom saslušanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo i na jučerašnjoj sjednici negirao krivicu za razbojništvo koje mu se stavlja na teret, potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Moj branjenik je negirao da ima ikakve veze sa cijelim događajem. Kod njega nije pronađen ni novac, ni mobitel, kao ni prsten. On tvrdi da mu je sve namješteno. Pred Sudom je rekao da će uskoro tužiteljici saopćiti ime osobe za koju sumnja da je oštećenom platila da podnese lažnu prijavu protiv njega – kazao nam je advokat Mehmedbašić. 

Nezvanično saznajemo da Hatić sumnja na svog konkurenta, odnosno na osobu koja je preuzela poslove zaštite lica i objekata.

Tražio novac

Podsjećamo, 22. decembra u 17.10 sati Muhamed Č. prijavio je policiji razbojništvo. Istog dana u 18.20 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, policajci su uhapsili Hatića.

On je, prema prijavi oštećenog, tog dana na parkingu ispred hotela "Holiday" ugledao Muhameda, kojeg poznaje još dok je tokom rata boravio u romskom izbjegličkom centru u Italiji. Hatić je, navodno, znao da Muhamed radi s tekstilom te je pretpostavio da ima novca kod sebe. 

Pratio ga je do "Cassina", presreo ga u hodniku i, prijeteći pištoljem, tražio da mu da 5.000 eura. Pored novca, naredio mu je da mu preda mobitel i skine s ruke prsten od bijelog zlata s dijamantom. Nakon toga mu je naredio da mu idućeg dana donese još 5.000 eura i zaprijetio je da ga ne prijavi policiji, što je ovaj odmah uradio.