BIH

Fazlija i Efendić traže “bijeli hljeb”

Komisija za administrativna pitanja dobila pet zahtjeva

A. Na.

25.12.2014

Nakon isteka mandata, sada već bivši poslanici u Skupštini KS Nedžad Fazlija i Faruk Efendić iz SDP-a podnijeli su zahtjev da im se u narednih 12 mjeseci isplaćuje takozvani bijeli hljeb, odnosno plaće u 2015. godini, iako neće ništa raditi. 

Također, Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine iste zahtjeve dobila je i od zastupnika Tarika Haverića iz Naše stranke te dva savjetnika dosadašnje predsjedavajuće Mirjane Malić (SDP) - Ane Kusture i Mahira Delića.

mirjana-malic

Malić: Dva savjetnika
 
- Zastupnik Haverić tražio je ovu povlasticu samo do 31. decembra, jer tada potpisuje ugovor s Univerzitetom u Zenici, gdje bi trebao raditi. Što se tiče dva savjetnika Mirjane Malić, njihovi prijedlozi će, najvjerovatnije, biti odbijeni - kazali su nam iz ove komisije.

tarik-haveric

Haverić: Samo do kraja godine

Tako će, vrlo vjerovatno, Fazlija i Efendić jedini među poslanicima iz prošlog saziva koji nisu dobili nove mandate i narednu godinu ostati na grbači građana KS. 

Inače, Komisija za izbor i imenovanja jučer je razmatrala i zahtjeve za profesionalni angažman novoizabranih poslanika. Tako je od ukupno 35 članova Skupštine čak 19 zatražilo zaposlenje, odnosno profesionalni angažman u Skupštini. Ostali će raditi na paušalu. 

2.152  KM plaća poslanika u Skupštini KS