BIH

Hoće li u Vijećnici biti slastičarna i restoran

Grad razvija biznis jer nema novca za održavanje objekta

A. NALO

25.12.2014

Da bi se namaklo što više novca u kasi, a koji bi se kasnije koristio za plaćanje režija, čišćenje i čuvanje objekta Vijećnice, gradske vlasti razmišljaju o tome da povećaju cijene ulaznica za obilazak ovog veleljepnog zdanja.

Povećani troškovi

Osim toga, Grad uskoro planira i uvođenje novih sadržaja, a prioritet će biti da se uspostave suvenirnice, izložbe slika, a razmišlja se i o iznajmljivanju prostora za otvorenje slastičarne i restorana!?

vijecnica-faksimil

Faksimil dijela materijala dostavljenog vijećnicima

Naime, na ovaj potez, kako je navedeno u materijalu koji je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća dostavljen vijećnicima, Grad je primoran zbog finansijske dubioze u koju je zapao jer, prema trenutnoj situaciji, više nije u stanju osigurati oko 600.000 KM, koliko je potrebno za godišnje izdatke.

- Novac koji se zaradi od ulaznica i iznajmljivanja prostora isključivo se koristi da bi se nadoknadili troškovi održavanja, platilo agencijama čišćenje i čuvanje... Tokom zime povećavaju se troškovi pa smo zato prinuđeni grijati prostorije po potrebi. Da bi se osigurao novac za sve te izdatke, u pripremi je korekcija cijena pojedinačnih i grupnih ulaznica - stoji u informaciji.

Cijena ulaznice

Dosadašnja cijena ulaznice u Vijećnicu je dvije KM, dok je obilazak za djecu do 15 godina besplatan. Koliko će poskupjeti, još nije poznato.

2 KM trenutna cijena ulaznice

600.000 KM potrebno za izdatke