LIFESTYLE

Beskućniku je dao 100 dolara i pratio što će napraviti s novcem: Šokirao se onim šta je kasnije vidio!

Nevjerovanta humanost na djelu koja je oduševila svijet

(A. Vr.)

24.12.2014

Muškarac iz Kalifornije odlučio je provjeriti što će jedan beskućnik učiniti s donacijom od 100 dolara. Razvoj događaja iznenadio ga je.

Josh Paler Lin novac je dao prosjaku na ulicama Los Angelesa, a onda ga nastavio tajno snimati. Kada je muškarac, poznat samo kao Thomas, ušao u prodavaonicu alkoholnih pića Josh je pomislio kako je rezultat očekivan. No, Thomas je u prodavnici kupio hranu koja se tamo također prodaje. S kupljenim namirnicama otišao je u park gdje ih je razdijelio drugim beskućnicima.

Iako nije očekivao ovakav razvoj događaja, Joshu je drago jer je svjedočio jednom tako lijepom trenutku.

- Nisam samo pomogao beskućniku, nego sam upoznao nevjerojatno ljudsko biće i prijatelja, poručio je.

Thomas mu je ispričao da je dao otkaz kako bi se mogao brinuti o svojim roditeljima, ali kada su oboje umrli on si sam nije mogao priuštiti stan u kojem su živjeli i našao se na ulici.

Kada je čuo njegovu priču Josh ga je odveo na večeru, smjestio na jednu večer u hotel i dao mu dodatnih sto dolara gotovine. Dao mu je i svoj telefonski broj uz poruku da ga nazove svaki put kad treba pomoć.

- Nikad ne sudite knjigu po koricama, kaže Josh koji je pokrenuo i stranicu za prikupljanje sredstava za Thomasa. Planirao je prikupiti 10 hiljada dolara, ali donacije su već premašile 35 hiljada dolara.

Neki se pitaju je li riječ o namještaljci, ali Josh tvrdi da se sve dogodilo onako kako je prikazano u videu koji je objavljen i na YouTubeu, prenosi dnevnik.hr.