NOGOMET

Drago nam je da nas ima mnogo uz naš Velež

Legendarni Duško Bajević i Blaž Slišković uveličali "Crvenu noć"

Autor:F. IBRULJ

22.12.2014

Kolika je ljubav navijača i prijatelja Veleža prema ovom klubu, potvrdilo se još jednom na najbolji način. Adnan Šteta, veliki navijač "Rođenih", organizirao je na Ilidži druženje sponzora, prijatelja i navijača kluba.

Tako su se na jednom mjestu našli navijači, prijatelji kluba, nekadašnje legende poput Duška Bajevića i Blaža Sliškovića, koji su se obratili prisutnima, baš kao i Enver Marić iz Berlina telefonom. Manifestacija "Crvena noć" bila je donatorskog karaktera.

Pomoć klubu

Kupovinom ulaznice pozvani su već bili u prilici i da finansijski pomognu klub, a organizirana je i aukcija sportskih rekvizita Veležovih legendi. Tako su se u ponudi našli potpisani dresovi Franje Vladića, Vahida Halilhodžića i Mehe Kodre, uz dreseove prisutnih Princa s Neretve, Bake i Marića.

- Drago mi je da nas ima mnogo uz naš Velež. O “Rođenima” su ispričane hiljade priča, a pričat će se i ubuduće. Uvjeren sam da ćemo i dalje, svi zajedno još više, biti uz “Rođene” - rekao je, između ostalog, Bajević u emotivnom govoru.

Uzbuđen je bio i Baka Slišković.

vecer3

Slišković: "Rođeni" su uvijek na posebnom mjestu

- Igrao sam u mnogim klubovima, ali je Velež uvijek na posebnom mjestu. U njemu sam proveo najljepše trenutke svoje mladosti, nešto što mi je uvijek predstavljalo poseban dio života i tako će uvijek biti - istaknuo je Slišković.

Matijevićeva bitka

Posebna priča bila je lopta kojom se igralo polufinale tadašnjeg Kupa Jugoslavije 1986. godine, a koju je u svojoj privatnoj kolekciji imao nekadašnji kapiten Vladimir Dada Matijević. Želeći da podrži svoj klub, ustupio ju je na aukciju.

Popularni Dada odigrao je više od 300 utakmica u dresu Veleža, ali svoju najtežu i najvažniju posljednjih mjeseci igra zbog zdravstvenih problema. Svoje rekvizite na aukciji su ponudili i predstavnici Kluba navijača "Red Army".

Novac ide na račun kluba

Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun kluba, a najveći dio utrošit će se na dovršetak radova na pomoćnom terenu s vještačkom travom. Prema posljednjim informacijama, lošiji vremenski uvjeti usporili su gradnju, koja bi se trebala završiti do kraja januara.