BIZNIS

Hypo banka: Podjelili novogodišnje pakteiće djeci iz udruženja "Sluh" Mostar

Prva od tri donatorske akcije

Mi. K.

22.12.2014

Predstavnici "Hypo banke" posjetili su Udruženje gluhih i nagluhih osoba "Sluh" Mostar te uručili 90 novogodišnjih paketića njegovim članovima.

Akcija je prva od tri planirane donacije. U narednim danima biti će realizirana donacija 60 novogodišnjih paketića Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama "Mali svijet" Lukavac te novčane donacije Zavodu Pazarić.

hipo-sluh-2

- Ponosi smo na akciju darivanja novogodišnjih paketića za djecu iz udruženja "Sluh". Donatorske akcije koje "Hypo banka" sprovodi u kontinuitetu su ponos zaposlenika i duboko vjerujemo da društveno-odgovorno djelovanje predstavlja neophodnu stratešku orijentaciju svake firme - kazala je Štefica Kutleša Krešić, voditeljica "Hypo" poslovnice Mostar – Rondo.

Udruženje "Sluh" je osnovano 1955. godine i broji 350 članova od čega oko 90 djece sa djelimičnim ili kompletnim oštećenjem sluha.

hipo-sluh-1

Osnovni cilj udruženja je inkluzija gluhih i nagluhih osoba te podizanje svijesti o problemima sa kojima se svakodnevno susreću. Iz ustanove posebno ističu važnost poznavanja znakovnog jezika te potrebu za većim brojem tumača znakovnog jezika koji bi gluhim i nagluhim osobama olakšali svakodnevne aktivnosti.