CRNA HRONIKA

Nožem nasrnuo na porodicu bivše djevojke

Nasilnik iz Brčkog kažnjen novčano i zatvorom

Dž. Bl.

22.12.2014

Mladić I. E. (23) iz Brčkog, optužen za više krivičnih djela koje je sredinom godine počinio na štetu porodice bivše djevojke i njihovog komšije koji im je tokom napada pritekao u pomoć, zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Distrikta Brčko BiH.

Uzeo nož

U skladu s tim, Sud je nasilnika za ugrožavanje sigurnosti više osoba pravomoćno kaznio zatvorom od 30 dana i jedinstvenom novčanom kaznom od 2.000 maraka, i to sa 500 KM za narušavanje nepovredivosti doma, 1.000 KM za nanošenje lakše tjelesne povrede i 700 KM za oštećenje tuđe stvari.

Krajem oktobra Tužilaštvo je optužilo 23-godišnjaka da je, insistirajući na razgovoru s bivšom djevojkom, a nakon što ga je ona odbijala, došao pred njenu kuću te napao njenog očuha i komšije, koji su ga spriječili da uđe unutra.  

On je prijetio i psovao očuhu djevojke C. P., koji ga je, štiteći porodicu, pokušavao udaljiti iz dvorišta. Lakše je povrijedio A. S., najbližeg komšiju koji je nastojao pomoći napadnutoj porodici.

Na kraju se i komšija A. S. našao na udaru agresivnog mladića koji je njemu i njegovoj majci u revoltu zaprijetio ubistvom. Nasilnik je A. S. odmah udario šakom oborivši ga na zemlju. Nije mario ni za dvogodišnjeg dječaka kojeg je A. S. držao u naručju.

Nakon što se konačno uspio progurati u kuću, bahati mladić je dohvatio nož dugog sječiva i krenuo za komšijom, razbivši usput mobitel kojim su ukućani namjeravali pozvati policiju.

Zaustavio ga brat

Međutim, nije uspio provaliti i u kuću komšije A. S. pa je, prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu majku, nožem u više navrata oštetio kućna vrata, a zatim i automobil njegovog oca, probivši krov vozila na više mjesta. Vidno pijan, nasilnik je nastavio s napadima tako što je nožem oštetio stabla voća u dvorištu, dok na lice mjesta najzad nije došao njegov brat, koji ga je uz velike napore zaustavio, uzeo mu nož i odvezao ga kući.