NOGOMET

Azmir Husić: Ako ostanem u Slobodi, pojačat ćemo momčad!

RAZGOVOR Predsjednik tima iz Tuzle, iz Amerike za "Avaz"

E. MUHAREMAGIĆ

21.12.2014

Tuzlom kruži ozbiljna priča da bi se tim s Tušnja, ako sadašnji predsjednik Slobode Azmir Husić, uspješni biznismen, ne ostane na kormilu kluba, olako mogao ponovo urušiti.

Problem je što trenutno u Tuzli nema niko ozbiljan da bi se uhvatio vrlo kompliciranog i neizvjesnog vođenja kluba.

Velike zasluge

Husić je do sada nebrojeno puta potvrdio koliko mu je stalo do kluba. Bio je začetnik Slobodinog povratka u Premijer ligu i nije odustao dok je nije vratio u elitu. Na kraju je na Tušanj doveo Miroslava Ćiru Blaževića.

Zasluga ima napretek, ali je javnost zagolicao prije odlaska u Sjedinjene Američke Države, na svoj redovan posao (vlasnik uspješne špedicije), kada je najavio moguće povlačenje s ove pozicije.

- Mnogo se radi, nikako i ne spavam, jer nam je u ovom poslu ključna sedmica uoči Božića. Amerikanci visoko cijene svoj najveći blagdan, zato treba biti sve u najboljem redu. Što se tiče mog statusa i odluke hoću li ostati ili ne, još ne mogu dati konačan odgovor - kaže Husić za "Avaz", kojeg smo dobili dok se u Kentakiju spremao za posao.

On kaže da nije promijenio mišljenje koje je javno rekao dok je još bio u Tuzli.

- Zato i sada kažem da ne znam da li ostajem ili idem. Ne ovisi to samo o meni nego i o nekim drugim faktorima i okolnostima. Vidjet ćemo šta će biti na sjednici Skupštine kluba. Ona dosta toga može odlučiti. U Tuzlu se vraćam 3. januara pa ćemo vidjeti kako će se sve to razvijati - kaže Husić.

Skroman učinak

S obzirom na to da je miljama udaljen od Tuzle, Slobode i BiH, Husiću smo postavili hipotetičko pitanje šta bi učinio ako bi ostao predsjednik Slobode.

- Vidjeli ste da smo jesenju polusezonu odigrali slabo. Evidentno je da ovaj igrački kadar nije bio dovoljno dobar da izvuče polusezonu i da ostvari zacrtane ciljeve. Tu, prije svega, mislim na skroman bodovni saldo. Jasno je da s ove pozicije Sloboda mora promijeniti pojedine igrače i, ako ostanem na mjestu predsjednika, pojačat ćemo ekipu - kaže Husić.

Ključni dani

Koliko je Husić privržen klubu, potvrđuje i podatak da je nedavno prebacio novac da se isplate plaće igračima, ali i nekim dužnicima u Slobodi. No, mnogo je kombinacija u igri, apetiti svakog dana rastu pa će biti zanimljivo kako će Sloboda izgledati na proljeće.

Ne treba zaboraviti da Slobodu sa 20 sadašnjih igrača vežu ugovorne obaveze do kraja sezone, odnosno ljeta 2015. godine.