CRNA HRONIKA

GRAČANICA - DOBOJ ISTOK: U dvije odvojene saobraćajne nezgode sedmero povrijeđenih

U Pašalićima slijetanje s kolovoza, u Brijesnici Maloj direktan sudar

H. Č.

21.12.2014

U dvije odvojene saobraćajne nezgode koje su se preksinoć dogodile na području općina Gračanica i Doboj Istok, sedam osoba je povrijeđeno, od kojih nekoliko teško, pa su zadržane na UKC u Tuzli, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prva saobraćajna nezgoda dogodila se preksinoć u 16:55 sati na magistralnom putu M4 Tuzla-Doboj, u naselju Brijesnica Mala, općina Doboj Istok, u kojoj se učestvovala tri vozila: Audi, kojim je upravljao S.Č. (47) iz susjedne Klokotnice, Volkswagen Caddy, kojim je upravljao I.Ć. (31) iz Miljanovaca kod Tešnja i Škoda Octavia, kojom je upravljao M.K. (30) iz Tuzle.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su vozač Audija i saputnik, saputnici u Škodi M.H. (30) iz Tuzle, J.K. (26) i A.H. (34) - obje iz Tuzle, koje su zadobile lake tjelesne ozljede.

Prema svjedočenju očevidaca, vozač Audija S.Č. je preticao Caddyja, okrznuo ga, izgubio kontrolu nad vozilom i direktno se sudario sa Škodom Octavijom, u kojoj je bila grupa mladih ljudi koji su navodno krenuli na koncert u Zenicu.

reno-laguna

Foto: H. Čalić (Renault Laguna: Suvozač zadobio teške tjelesne povrede)

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se u 18:45 sati na području općine Gračanica, tačnije na regionalnom putu Gračanica-Orašje, u naselju Pašalići, kada je vozač Renault Lagune H.M. (18) izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolovoza. Osim velike materijalne štete, suvozač u ovom vozilu H.M. (20) zadobio je teške tjelesne ozljede i zadržan je na UKC u Tuzli.

U oba slučaja uviđaj su obavili službenici odjela kriminalističke policije PU Gračanica, koji rade na rasvjetljavanju nezgoda, u kojima je povrijeđen veliki broj mladih ljudi.