BIH

Pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom

Magla uz riječne tokove

Fena

21.12.2014


U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a na planinama sa snijegom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Kupres i Srebrenica 1, Sarajevo i Zvornik 2, Bugojno, Goražde, Sanski Most, Tuzla i Zenica 3, Banja Luka, Doboj i Prijedor 4, Bijeljina, Gradačac i Livno 5, Bihać 6, Mostar i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u većem dijelu zemlje, u jutarnjim satima, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.

U ostatku dana prestanak padavina i postupno razvedravanje. Vjetar, umjeren do jak, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 13 stupnjeva.

U Sarajevu, prijepodne će biti pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima i tokom prijepodne sa mjestimičnom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 5 stupnjeva,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.