GLOBUS

Odmazda za ubistvo: Likvidirao dvojicu policajaca u automobilu, a onda presudio i sebi

U New Yorku

(J. Be.)

21.12.2014


Dva policajca ubijena su u subotu u New Yorku nakon što je naoružani 28-godišnji Ismaaiyl Brinsley pucao u njih dok su sjedili u policijskom automobilu u Brooklynu, izvijestili su lokalni mediji.

Ubijeni policajci, Wenjian Liu i Rafael Ramos, parkirali su auto u sjeni velikog stambenog kompleksa kada je napadač, Ismaaiyl Brinsley, došao do prozora i zapucao.

Policijski nadzornik William J. Bratton rekao je kako je napadač ispalio više metaka u glave i gornje dijelove tijela policajaca, koji nisu stigli posegnuti za oružjem, prenosi index.hr.

Brinsley je nakon likvidacije policajaca pobjegao na plato obližnjeg metroa, gdje je počinio samoubojstvo, a vjeruje se kako je 28-godišnji napadač prije početka svog ličnog rata protiv policije upucao i svoju bivšu djevojku kraj Baltimorea, koja je zadobila teške povrede i bori se za život.

Ismaaiyl je na društvenim mrežama objavio nekoliko izjavama koje su upućivale na to da ima namjeru ubiti policajce zbog ljutnje oko događaja vezanih uz ubojstva Erica Garnera i Michaela Browna.