NOGOMET

Zvijezde koje su završile karijeru ove godine: Fenomenalni penzioneri koji bi osvojili Ligu prvaka!

Zvijezde idu na zaslužen odmor i pošteno stečenu penziju

(A. Vr.)

20.12.2014

Život ide dalje, mladi stasavaju u zvijezde, a zvijezde idu na zaslužen odmor i pošteno stečenu penziju. Kakva imena su ove godine okačila kopačke o klin, sigurno će se pričati decenijama unaprijed, a kada bi se sastavila ekipa od novopečenih penzionera, dobio bi se kolektiv koji bi se glatko borio za trofej Lige prvaka, prenosi Blic.rs.

Na golu penzionera bio bi bivši golman Arsenala Manuel Almunija koji je odlučio da prestane sa aktivnim bavljenjem fudbala u ekipi Votforda, dok bi slabiji dio odbrane činili Daniel Van Buiten i Eric Abidal.

 Nadamo se da se dvojica gore pomenutih neće naljutiti, ali veći trag u fudbalu svakako su ostavili bivši kapiteni Barcelone i Intera Charles Puyol i Javier Zanetti.

 Kako se približavamo napadu, sve veće legende su u pitanju, pa se kao zadnji vezni našao Huan Sebastian Veron koji je posljednju godinu u kopačkama proveo u Estudiantesu. Lijevo bi bio asistent trenera Manchester Unitera Rayan Gigs, a desno veliki majstor i bivši član Milana Clarence Seedorf.

 Šef snajperskog voda je odmah iza špiceva, a ime mu je Antonio Augusto Ribeiro Reis Junior ili samo jednostavno - Juninho. A, onda, dolaze dvije velike zvijezde, koje bi sigurno bile efikasnije od mnogih tandema u napadu i danas, a u pitanju su Rivaldo i Thiery Henry.