LIFESTYLE

Iskasapila muža i sakrila njegove ostatke po Mexico Cityju

Istraga je pokrenuta kada su djeca našla njegovu glavu u parku

(Dž. Č.)

20.12.2014

Psiholog Marija Alehandra Lafuente Kaso, koja je optužena da je odsjekla glavu svom suprugu Alanu Kareri Kueljaru (41) i sakrila njegove ostatke na više mjesta u Mexico Cityu, slala je sa njegovog telefona poruke njegovoj porodici i prijateljima kako bi ih držala u uvjerenju da je još živ, prenosi Vesti-online.

Četrdesetogodišnja žena, koja je ranije tvrdila da ju je muž tukao, sipala mu je tablete za spavanje u piće, a zatim testerom iskasapila njegovo tijelo i ostatke strpala u nekoliko crnih kesa za đubre, koje je bacila na nekoliko mjesta u gradu.

Istraga je pokrenuta kada su djeca našla njegovu glavu u parku, gde su se igrala. Kasnije su u drugom dijelu grada nađeni i njegove šake i stopala.

Da se njegovi prijatelji ne bi pitali gde je, rekla im je da je službeno otputovao i slala SMS-poruke s njegovog telefona.

- Kada smo našli njegove ostatke i identifikovali ga na osnovu DNK-analize, glumila je ožalošćenu udovicu. Međutim, prilikom forenzičke istrage u njenoj kući otkriveni su tragovi njegove krvi, kao i dijelovi hrskavice u tepihu i parčići mesa u kupatilu - saopćio je predstavnik policije.

Policija kaže da je Kasova pokušala da iskoristi svoje stručno znanje da izbjegne suđenje za ubistvo, ali je podvrgnuta testovima koji su pokazali da je mentalno savršeno zdrava.

Sada čeka suđenje u Mexico Cityju, gde je optužena za ubistvo muža.