BIH

Fadila Harbaš, oboljela od Birgerove bolesti, moli za pomoć

Četveročlana porodica iz Bihaća preživljava bez ikakvih primanja

F. V.

20.12.2014

Bišćanka Fadila Harbaš (46) boluje od rijetke, ali teške bolesti krvnih sudova, poznatije pod nazivom Birgerova bolest. Nakon što je 2004. otkrila oboljenje, Fadila se liječila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, poslije čega se neko vrijeme osjećala dobro. Međutim, u posljednjoj godini stanje se pogoršalo.

- Ljekar Dragan iz Sarajeva mi je rekao da obavezno trebam doći još jednom na liječenje, ali nisam mogla otići, a onda se nakon nekoliko godina stanje pogoršalo. Otišla sam u kantonalnu bolnicu na pregled, a bolest se iz dana u dan pogoršavala. Imam bolove po cijelom tijelu, a najviše se bojim da će mi se oko srca zgrušati krv - govori nam uplakana žena. 

Fadila živi u maloj kućici u naselju Privilica sa suprugom Senadom Begovićem (49), sinom Edinom i kćerkom Selmedinom, a jedina hrana im je ono što dobiju u javnoj kuhinji.

Invalidninu koju je imala, nadležni iz JU Centar za socijalni rad su joj ukinuli 2009. zbog toga što, kako su naveli, Fadila nije 100 postotni invalid. Od tada ova porodica je ostala bez ikakvih primanja.

Broj žiroračuna

Svi oni koji bi željeli pomoći Fadili Harbaš mogu to uraditi  putem žiroračuna otvorenog u „Raiffeisen banci“ u KM: 09350187924 i deviznog: 19350163029. Broj telefona na koji možete kontaktirati porodicu je: 061/384-129.