CRNA HRONIKA

U trebinjskoj bolnici se objesio pacijent

Ljekari pokušali reanimaciju

P. M.

20.12.2014


Dvadesetsedmogodišnji O. N. iz Bileće, izvršio je samoubistvo vješanjem na Neuropsihijatrijskom odjeljenju Bolnice Trebinje.

Portparol Bolnice Trebinje Dragana Zirojević potvrdila je da je riječ o dugogodišnjem psihijatrijskom pacijentu koji je više puta do sada pokušao da izvrši samoubistvo i u drugim zdravstvenim ustanovama i kod kuće. Zirojevićeva je rekla da su ljekari pokušali reanimaciju, ali da je sve bilo bezuspješno.

Kako je za "Dnevni avaz" potvrdila dr. Dragana Zirojević potparol bolnice Trebinje radi se o pacijentu koji je više puta pokušao samoubistvo.

- Jutros u 5:50 sati Bilećanin O. N. (1987) izvršio je samoubistvo vješanjem u toaletu na psihijatrijskom odjeljenju Bolnice Trebinje. Nakon bezuspješne reanimacije smrt je ustanovljena u 6:45 sati.  Radilo se o dugogodišnjem psihijatrijskom pacijentu, koji je u više navrata pokušao samoubistvo, između ostalog i tokom hospitalnog liječenja u Banjaluci - rekla je dr. Zirojević i dodala da je pacijent bio pod stalnim nadzorom, povremeno i fiksiran, na osnovu procjene ordinirajućeg ljekara. .

- Posljednja hospitalizacija bila je od 24 oktobra, znači posljednja dva mjeseca je bio na psihijatriji. Privremeno je bio otpušten na kućno liječenje, ali je vrlo brzo ponovo hospitalizovan zbog pokušaja samoubistva,” izjavila je dr Zirojević.

Ona je dodala da se ovakve neželjene situacije povremeno dešavaju u drugim zdravstvenim ustanovama ovakvog tipa, ali je ovo prvi put da je u trebinjskoj bolnici zabilježen ovakav slučaj.

Zirojevićeva je naglasila da je, usljed psihičke bolesti hroničnog tipa, uprkos primjene adekvatne terapije, pacijent izvršio samoubistvo.