CRNA HRONIKA

Revolverašica i njen pomagač negirali krivicu

U Općinskom sudu održano ročište za izjašnjavanje o krivici

Autor:Am. KOVAČ

20.12.2014

Arnela Ožegović (19), optužena za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, i Edin Mutić (20), koji se tereti za pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela te za nedozvoljeno držanje oružja, jučer su pred Rozitom Šimić, sutkinjom za prethodno saslušanje u Općinskom sudu u Sarajevu, negirali krivicu.

Teške povrede

Kako to zakon nalaže, njima će u roku od mjesec biti zakazan početak suđenja.

Ožegović se optužnicom, koju zastupa tužiteljica Šejla Herceglija,  tereti da je 4. februara ove godine oko 18 sati u sobi u gornjem dijelu kuće u Humskoj ulici, koju koristi njen momak Veldin Šarak (20), a gdje je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, pucala iz pištolja.

ozegovic-i-mutic-izjasnjenje-5

 Tužiteljica Šejla Herceglija

Ispalila je hitac u pravcu Šaraka, i to u predjelu desne prepone. On je tom prilikom zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

U namjeri da pomogne Ožegović nakon pucnjave, Mutić je, dok su zaposlenici Hitne pomoći ukazivali pomoć povrijeđenome, uzeo sa poda sobe pištolj kojim je počinjeno krivično djelo i sakrio ga u torbicu koju je nosio preko ramena, a u kojoj je već imao pištolj i nož.

ozegovic-i-mutic-izjasnjenje-7

 Advokat Izet Baždarević i optuženi Edin Mutić

Pronađen pištolj

U lijevi džep donjeg dijela trenirke sakrio je okvir sa šest metaka i mobilni telefon, a u lijevi džep gornjeg dijela trenirke drugi nož. No, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pronašli su pištolje i noževe.

Inače, Mutić i Arnela Ožegović u pritvoru su zbog incidenta koji se dogodio 13. oktobra ove godine, kada je u tuči, pucnjavi i ubadanju nožem povrijeđeno pet osoba.

Arnelina sestra blizanka Arijana, koja je, također, zbog pucnjave u oktobru bila u pritvoru, puštena je na slobodu.