BIH

Borci i penzioneri će gledati TV ako budu mogli platiti struju

Dok neki jedva čekaju Novu godinu, za druge je to još jedna obična noć

Autor:E. D. Š.

20.12.2014

Dok bh. političari jedva čekaju da za Novu godinu otputuju na neku od atraktivnih lokacija van zemlje, za penzionere i borce to će biti samo još jedna obična noć. Borci poručuju da mnogi možda neće moći ni gledati TV zbog neplaćenih računa za električnu energiju.

- Penzioneri neće nigdje za novogodišnje praznike. U kući će gledati televiziju, a neki će prije Nove godine otići na koju partiju domina i šaha. Nemamo para ni za kakve provode, a i nije nam do slavlja. Kakva posebna sofra, sve će biti kao i ostalim danima. Znamo da će mnogi političari otići daleko da slave, neka im je sa srećom - rekao nam je Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH.

drago-grbavac-11

Grbavac: Nije normalno u kakvoj smo situaciji

Predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja/branilaca Drago Grbavac govori da će ova populacija dočekati Novu godinu u veoma tužnoj atmosferi.

- Ko zna hoće li mnogi branitelji imati i struju da bi mogli gledati TV. Da ne govorim o tome hoće li im biti toplo, jer je pitanje jesu li imali novca da kupe ogrjev. Nije normalno u kakvu situaciju je dovedena boračka populacija - prokomentirao je Grbavac.

Demobilisani borac iz Janje Mustafa Mulamustafić kaže da mu ne pada na pamet Nova godina, ali mu je žao djece.

mustafa-mulamustafic10

Mulamustafić: Dok se svi raduju, mi tugujemo

- Noć kao i svaka druga. Dok se svi raduju, mi, borci, pogotovo ovi koji su se vratili u Bijeljinu i Janju, tugovat ćemo jer smo obespravljeni. Nismo imali para ni kurbane da zakoljemo za Bajram, da uplatimo vitre, a kamoli da se provodimo za Novu godinu - ispričao nam je Mulamustafić.