LJEPOTA I MODA

U London ću se vratiti na velika vrata

Isidora Borovčanin, najbolji top-model svijeta

Autor:D. Z.

20.12.2014

Isidora Borovčanin, predstavnica BiH na Izboru Miss svijeta 2014.,  na kojem se okitila titulom najboljeg top-modela ovog takmičenja, vratila se iz Londona u Sarajevo i već sada ima veliki broj ponuda za angažmane u našoj zemlji, ali i inozemstvu.

- Moj uspjeh neće ostati nezapažen. Kada sam krenula u London, obećala sam da ću BiH predstaviti na najbolji način i to sam uradila. Za 20 godina, koliko postoji Izbor Miss BiH, ovo je prva titula koja je donesena u našu zemlju. Kako su mi rekli, ovo je i najveći uspjeh jedne predstavnice iz regiona, što mojoj tituli daje dodatnu težinu. Titulu najboljeg top-modela dodijelio mi je žiri u kojem su bila poznata imena iz svijeta mode, a dio zasluga pripada i četvorici fotografa iz BiH koja su mi radila slike za buk - kaže Isidora.

Naša misica oduševljena je organizacijom Izbora, ali i Londonom.

- Iako smo imali samo jedan slobodan dan da obiđemo London, on me je naprosto osvojio svojom arhitekturom. Sigurna sam da ću se u ovaj grad vratiti na velika vrata. Naravno, tu mislim na "London Fashion Week", jer je to jedan od najboljih modnih događaja na svijetu i želja mi je da na njemu radim revije - kaže Borovčanin.

Sjenu na ovaj veliki događaj, kako kaže naša ljepotica, bacilo je ubistvo Marije Hoze Alvarado (Maria Jose), misice Hondurasa, koja je ubijena zajedno sa sestrom nekoliko dana prije finalnog izbora.

- Sve učesnice zajedno sa organizatorom prisustvovale su misi, koja je organizirana u Marijin pomen. Na taj način poslali smo posebnu poruku svijetu. Zbog ovog nemilog događaja za vrijeme Izbora u Londonu imali smo pojačano obezbjeđenje - kaže Isidora.

 

 Cimerka sa Miss Hrvatske

Za vrijeme boravka u Engleskoj Isidorina cimerka je bila Antonija Gogić, Miss Hrvatske.

- Ona je stvarno super djevojka. Također sam pokušala da upoznam što više djevojaka iz različitih krajeva svijeta - kaže Borovčanin.