BIH

USR "Mutnica" uređuje putne prilaze i gradi molove na jezerima

Poboljšanje uvjeta za ribolov na jezerima Tržac

S. J.

20.12.2014

Udruženje sportskih ribolovaca "Mutnica" iz Cazina ovih dana aktivno radi na uređenju jezera Tržac, tačnije na uređenju putnih prilaza i izgradnji molova. Tako će ribarima, kao i drugim posjetiteljima - ljubiteljima prirode, od proljeća iduće godine pristup jezerima u Tršcu biti mnogo lakši.              

nedzad-nadarevic

Foto: Avaz (Nedžad Nadarević –član UO USR "Mutnica")          

- Sve ove aktivnosti planirali smo završiti ove godine, ali vrijeme je bilo izuzetno loše, sa čestim padavinama i poplavama, što nas je dosta usporilo. Ipak smo završili prvu fazu, a to je izgradnja četiri mola, koja treba još samo popoditi. Završetkom prilaza sa druge strane jezera, biće postavljena još dva mola. Ribari su se do sada žalili, da zbog slabije pristupačnosti obali, nemaju mjesta za ribolov, pa ćemo dovršetkom ovih molova, otvoriti još 20 –tak mjesta za ribolov –istaknuo je Nedžad Nadarević, član Upravnog odbora USR "Mutnica".         

stubovi-za-molove

Foto: Avaz (Stubovi za molove su udareni)                        

Pored uređenje okoliša jezera i postavljanja molova, planirana je i izgradnja šadrvana, što bi trebalo biti završeno do aprila iduće godine. U ovom Udruženju krajem svake godine organizuju i tradicionalno Ribarsko veče, a sav prihod je usmjeren za neophodnu izradu ribarske osnove ili njenu reviziju.