NOGOMET

Antolović: Na dobrom smo putu da se plasiramo u neko od evropskih takmičenja

Golman Željezničara bio domaćin u ''Plavoj kućici'' Sarajevo Holiday Marketa

Autor:Fena

19.12.2014

Fudbaleri Željezničara u januaru će započeti pripreme za nastavak sezone 2014/15. Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Željezničar zauzima četvrto mjesto na ligaškoj tabeli, a golman tima sa ''Grbavice'' Marijan Antolović vjeruje da je ekipa na dobrom putu da ispuni ovosezonski cilj - plasman u neko od evropskih takmičenja.

- Osvojili smo dovoljan broj bodova iako naša igra nije bila na zavidnom nivou. U tom segmentu imamo prostora za napredak. Ukoliko popravimo igru možemo se nadati boljoj poziciji na tabeli nego što je trenutna - izjavio je Antolović.
Naglasio je da će Željezničar sigurno iskoristiti svaku priliku za osvajanje novih bodova u narednoj polusezoni, te da će tome doprinijeti i novi trener Almir Memić, koji je na tu poziciju imenovan ove sedmice umjesto Admira Adžema.

- Memić je dugi niz godina u Željezničaru. Kao pomoćni trener je sudjelovao u osvajanju titula, dobro poznaje situaciju u klubu i igrače. Posjeduje golemo trenersko, ali i igračko iskustvo, tako da će nam sigurno biti od velike pomoći. Uvjeren sam da je on dobro rješenje za poziciju šefa stručnog štaba - zaključio je Antolović.

Golman Željezničara večeras je bio domaćin u ''Plavoj kućici'' Sarajevo Holiday Marketa, gdje se družio i slikao sa simpatizerima i navijačima ''plavog'' kluba.