CRNA HRONIKA

Prilikom pretresa u Tuzli i Banovićima privedeno više osoba i oduzeta droga i oružje

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli

Autor:M. Ahmedić

19.12.2014

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, u jutarnjim satima izvršili 12 pretresa porodičnih kuća, pomoćnih objekata, putničkih motornih vozila i osoba na području Tuzle i Banovića, gdje je tom prilikom uhapšeno više osoba, te pronađena i oduzeta droga i oružje.

Kod osoba inicijala  T.A., H.H., J.A., J.M., A.A., Ž.E., J.A. i N.R., pronađeni su jedno veće pvc. pakovanje u kojem se nalazi veći broj manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, kao i trinaest manjih pakovanja, saopćili su iz MUP TK-a.

Također, navode da je oduzeto i putničko motorno vozilo, mačeta, vazdušna puška, metalna sredstva za vezivanje, ručna bomba M75, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka cal. 7,62 mm, oko 30 metaka različitog kalibra, pištolj CZ M-57 sa dva pripadajuća okvira, 15 komada metaka cal. 7,62 mm i dvadesetjedno manje pakovanje sa sadržajem biljne zeljaste materije.

Policijski službenici MUP-a TK-a će protiv navedenih osoba u narednom periodu podnijeti izvještaje Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo  neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Protiv tri osobe će biti podneseni izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija - saopćili su iz MUP-a TK.