REGION

DNK otkriva Ivaninog ubicu?!

Istraga se svakim danom više širi

(B.P.)

19.12.2014

Smrt Ivane Bakić Bodrožić (31), koja je najprije proglašena nesretnim slučajem, za samo dva dana uspela je da se pretvori u jednu od najvećih misterija koje su se ikada dogodile u Beogradu. Iako je već u prvoj vijesti saopšteno da slučaj ne zahtijeva istragu, soba 326 najednom je postala potencijalno mjesto zločina i ozbiljne istrage, koja se svakim danom sve više širi, a na red je došlo i testiranje DNK tragova i saslušanja.

Naime, uvidom u poruke i pozive zabilježene u Ivaninom mobilnom telefonu, policija je identifikovala nekoliko osoba sa kojima je dan pred smrt bila u kontaktu. Svi oni morali su da daju uzorak svog DNK, koji će biti upoređeni sa uzorcima pronađenim u njenoj sobi, prenosi „Alo!“.

Fejsbuk status i dalje misterija

Ni poslije sedam dana otkako je „Alo!“ otkrio da su na Ivaninom Fejsbuk profilu promijenjeni statusi poslije njene smrti, ova misterija nije objašnjena. Odgovori na pitanja ko je i zašto dopunjavao njen poslednji status o „čovjeku koga voli već sedam godina, a koji je polako ubija“ do danas su izostali, iako bi već identifikacija IP adrese policiju odvela do počinioca.

- Čim Biološki fakultet završi testiranje, identifikovaćemo osobe koje su boravile u sobi 326 u hotelu „Hajat“. Zbog brojnih tragova pronađenih u sobi, postoje indicije da nije bila sam u trenutku kada je preminula, što istovremeno ne mora da ukazuje da je u pitanju ubistvo - kaže izvor iz istrage.

ivanaaaa

Ivana Bakić Bodrožić

Policija, međutim, ne gubi vreme, već u iščekivanju rezultata toksioloških analiza počinje i da saslušava građane. Prva je poziv dobila medicinska sestra, inače Ivanina drugarica, za koju se sumnja da je ukrala iz bolnice, a potom prodala smrtonosnu dozu anestetika „propofola“.

Kako „Alo!“ saznaje, ona je trebalo da bude saslušana jučer, ali je zbog neodložnih poslovnih obaveza došla u sjedište beogradske policije još preksinoć. Prema nepotvrđenim informacijama, drugarica je negirala krivicu, tvrdeći da nikada nije ukrala anestetik iz bolnice, kao i da nije znala da ga Ivana koristi.

Umiranje od „propofola“ rijetkost

- Anestetik ‘propofol‘ koriste kokainski zavisnici kako bi mogli da zaspe. U Srbiji se teško nabavlja zbog stroge kontrole, a dosad nismo imali pacijente koji su preminuli od uzimanja toga anestetika - rekao je za „Alo!“ ljekar iz bolnice za bolesti zavisnosti iz Drajzerove.