KOŠARKA

Pašalić: Potrebni su nam i Mahmutović i Nurkić

Nakon pisma reprezentativaca BiH

Autor:E. JESENKOVIĆ

19.12.2014

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Pašalić, jedan od 12 potpisnika pisma podrške Košarkaškom savezu (sedam igrača, petorica članova stručnog štaba), kaže da apsolutno stoji na stanovištu da Harun Mahmutović mora ostati na dužnosti generalnog sekretara i u tom kontekstu tumači svoj potpis na dokumentu koji je upućen medijima.

- Mnogo toga pozitivnog je učinjeno za vrijeme Mahmutovićevog mandata i, kad su me kontaktirali da li bih se oglasio povodom informacija da bi Harun mogao otići zbog nagomilanih problema s kojima se Savez suočava, apsolutno sam podržao njegov ostanak, jer radi fantastičan posao, reprezentacija nije imala nikad bolje uvjete za rad - ističe Pašalić.

No, saopćenje počinje rečenicom da "s obzirom da u zadnje vrijeme sve ključa od događaja vezano za nesuglasice menadžera Trnovčevića (Enes Trnovčević, menadžer Jusufa Nurkića, op. a.) i generalnog sekretara KS BiH Haruna Mahmutovića imamo potrebu da iznesemo i naš stav po tom pitanju", pa bi se, s obzirom na to kako je sročeno, moglo protumačiti da potpisnici u ovom sporu zauzimaju jednu od strana. Pašalić kaže da s njim to nije slučaj.

- Nesuglasice Mahmutovića i Trnovčevića me ne interesiraju niti želim da ulazim u to uopće, to je između njih dvojice. Ono što želim reći je to da je prava šteta što se Jusuf Nurkić, koji 100 posto voli Bosnu i Hercegovinu i koji je super momak i moj drug, proziva u negativnom kontekstu - rekao je Pašalić i dodao:

- Ovoj reprezentaciji su potrebni i Harun i Jusuf, niko ne smije da nas dovede i situaciju da biramo jednu od strana. Kome od medija nešto eventualno nije jasno slobodno me može kontatirati na moj telefon.