DIJASPORA

Uspostavljanje saradnje sa Sarlandom

Delegacija tri univerziteta iz BiH u Njemačkoj

S. Bo.

19.12.2014

Od 10. do 14. decembra u Njemačkoj su boravili predstavnici univerziteta iz Sarajeva, Banje Luke i Zenice. Univerzitete su predstavljali prof. dr. Zehra Kreho, prorektor, i Saša Madacki iz Sarajeva, prof. dr. Stanko Stanić, rektor, i prof. dr. Valerija Šaula iz Banje Luke te prof. dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici. Oni su boravili u zvaničnoj radnoj posjeti Univerzitetu u Sarlandu.

Cilj ove posjete koju je organizirao Generalni konzulat BiH u Štutgartu je uspostavljanje saradnje u oblasti nastave, naučnog rada i razmjene studenata i nastavnog osoblja.

predstavljanje-unsa

Foto: Avaz (Predstavljanje Univerziteta u Sarajevu)

U prostorijama Generalnog konzulata BiH u Štutgartu imali su zajednički sastanak kome su prisustvovali generalni konzul BiH u Štutgartu Dragan Dragić, konzul Dag Đumrukčić, vicekonzul Dragan Mihaljević, Haris Halilović, predsjednik Saveza dopunskih škola BiH u Njemačkoj, i doajeni njemačkih univerziteta termodinamičari prof. dr. Dušan Ruden i prof. dr. Jovan Mitrović.

U četvrtak, 12. decembra, imali su zvaničnu cjelodnevnu radnu posjetu Univerzitetu u Sarlandu, a sutradan su posjetili čuvenu kompaniju „Mercedes-Benz“ u Štutgartu.

Prilikom posjete ovoj kompaniji saznali su da znaju za naše studente i profesore koji povremeno dolaze kod njih.