OSTALI SPORTOVI

U BiH za 2015. godinu pripremam FFC spektakl

Dževad Poturak najavljuje nove borbe i pobjede

Autor:A. SOKOLOVIĆ

19.12.2014

Željan sam jakih mečeva i dobrih turnira. Čast mi je da sam u Beču potvrdio dolazak FFC-a u Bosnu Hercegovinu tako da mogu najaviti veliki turnir početkom 2015. godine. Također, te večeri trebao bih se boriti sa jednim od najvećih boraca današnjice, Englezom Danijelom Semom (Daniel Sam).

To je po povratku iz Beča, gdje je na FFC 16 spektaklu ostvario pobjedu nad grčkim šampionom Teodorisom Panajotisom (Theodosiadis Panagiotis), rekao za naš list Dževad Poturak, naš najbolji K-1 borac.

On smatra da je 2014. godina prošla više nego dobro, a datum FFC spektakla u Sarajevu još ne želi otkriti.

- Osvojio sam u Zenici pojas prvaka svijeta u WAKO verziji nakon trijumfa nad Francuzom Abderahmanom Kulibalijem (Coulibaly) te sam ostvario sjajnu pobjedu na FFC turniru u Beču - rekao je Poturak, dodavši da ga pauza koju je imao od osam mjeseci, nije mnogo izbacila iz ritma.

poturak-rival-19

Sem: Jedan od najvećih boraca današnjice

Englez ima mane

- S obzirom na to da sam pobijedio šampione iz Česke, Holandije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Francuske, dat ću sve od sebe da pobijedim i Engleza. Ne zanima me previše njegova veličina od 198 centimetara, znam da ima mana - kazao je Poturak.