CRNA HRONIKA

Od vlasnika "Petog neplana" uz prijetnju tražio 75.000 KM

Slučaj iznude u Prijedoru

M. Z.

19.12.2014

Policija Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, kako saznaje "Avaz", za iznudu tereti Davora Kondića (20) iz Ivanjske kod Banje Luke , a protiv njega će nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu u Banja Luci biti proslijeđen i izvještaj za ovo krivično djelo.

Naime, Kondić je od 8. decembra s dva pretplatnička broja Željku Romaniću, vlasniku "Petog neplana" iz Omarske kod Prijedora, uputio više prijetećih SMS poruka s ciljem da od njega iznudi 75.000 maraka. U porukama je pisalo da će mu zapaliti kuću, lokal, ubiti porodicu, njega prebiti. Kondić je i priprijetio da za poruke ne smije saznati policija.

Željko Romanić, vlasnik "Petog neplana", navodi "da Kondića nikad nije vidio, niti je čuo za njega".

zeljko-romanic

Foto: D. Stojnić (Željko Romanić)

- Prvi put sam ga vidio jučer i to u policiji. Ne znam zbog čega mi je slao takve poruke, ali nije samo meni, nego i mom sinu. U posljednjoj je čak napisao "da ću ostati bez unučeta". I to je trajalo eto posljednjih desetak dana. Slučaj sam naravno odmah prijavio policiji, koja je vrlo efikasno riješila ovaj slučaj i zbog tog sam joj zahvalan - kaže Romanić i dodaje da ga nijednog trenutka nije bilo strah od Kondićevih prijetećih poruka.

Osumnjičeni za iznudu je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.