REGION

Policija čuva snimke sigurnosnih kamera, neko ih želi uništiti

Novi detalji iz istrage oko smrti Ivane Bakić Bodrožić

Autor:(D. K.)

19.12.2014

Policija Srbije je dobila nalog od nadležnog tužioca da po svaku cijenu mora sačuvati snimke sigurnosnih kamera hotela "Hajat", koje su zabilježile sve posjete Ivani Bakić Bodrožić (31), koja je pronađena mrtva u sobi 326, jer postoje informacije da neko pokušava da ih uništi, piše "Alo!".

- Nakon smrti Bodrožić, policija je počela sa preuzimanjem video-snimaka. U međuvremenu su počele opsežne pripreme za Samit, pa je bilo nemoguće do kraja završiti preuzimanje video-materijala. Ipak, kada je policija dobila informaciju da zasad nepoznata osoba pokušava da se dokopa snimaka kako bi ih uništila, odmah je odlučeno da se postavi policijsko obezbjeđenje i tako sačuvaju snimci sigurnosnih kamera - navodi izvor "Alo!".

Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, Ivana je nabavljala lijek proteklih godinu i po dana od svoje drugarice koja radi u jednom državnom zdravstvenom centru.

snimak

Foto: "Alo!" (Na snimku se vidi osoba koja je posjetila Ivanu na dan smrti)

- Soba je blokirana, uzeti su svi otisci i eventualni materijalni dokazi. Nakon detaljne istrage pojedinih dokaza došlo se do tragova koji ukazuju na Ivaninu prijateljicu koja joj je nabavljala "propofol". Taj anestetik, kao i tragovi kokaina, pronađeni su kod pokojne u krvi. Ubrzo će biti ispitana Ivanina drugarica, kao i još nekoliko zdravstvenih radnika za koje se sumnja da su učestvovali u lancu koji je omogućio Bodrožić da kupi "propofol", rekao je ovaj izvor i dodao da postoji više tragova da je u Ivaninoj sobi osim nje bio još neko.

Podsjećamo, Ivana Bakić Bodrožić je 12. decembra pronađena mrtva u sobi u beogradskom hotelu "Hajat". Policija je pored njenog tijela pronašla ampule "propofola", koji se uglavnom koristi prilikom operacija pred anesteziju, a može da izazove smrtonosne posljedice ako se uzima u većim količinama i uzima se ubrizgavanjem u venu ili inhaliranjem. Inače, od "propofola" je preminuo i pjevač Michael Jackson prije nekoliko godina.

Tijelo Ivane Bakić Bodrožić, kćerke poslanice Demokratske stranke Nade Bodrožić, pronašao je jedan od zaposlenih u ovom hotelu.

radnica

Foto: "Alo!" (Radnica hotela Ivanu pronašla na podu sobe)

Ivanin ljubavnik u policiji?

Kako saznaje “Alo!”, Ivana Bakić Bodrožić nedavno je prekinula traumatičnu intimnu vezu sa jednom poznatom osobom, od koje će biti uzeta izjava.

- U njenom telefonu pronađene su poruke koje je razmjenjivala sa tom osobom. Zbog toga će biti provjereno u kakvom su tačno odnosu bili, kao i da li ta osoba ima neka saznanja o smrti Bodrožić - rekao je izvor blizak istrazi.