GLOBUS

Bankar sa Wall Streeta nakon višegodišnjih orgija ostao bez ičega

Supruga ga optužila da ju je drogirao i tjerao na seks sa potencijalnim poslovnim partnerima

(Al. Ti.)

18.12.2014

Razvod koji je uzdrmao Wall Street optužbama Christine Kelly, supruge moćnog financijskog bankara, da ju je muž drogirao i tjerao da sudjeluje u orgijama s potencijalnim poslovnim partnerima, ovih je dana napokon dobio epilog.

Naime, kako prenosi Jutarnji, Sage Kelly odrekao se godišnje plate u iznosu od 7 miliona dolara, u kompaniji Jeffries Group, i dao otkaz, jer se želi "posvetiti porodici".

Navodi njegove supruge natjerale su moćnu finansijsku kompaniju, u kojoj je Kelly bio zaposlen, da provede testiranje na drogu svih uposlenika iz odjela osramoćenog direktora.

42-godišnji Kelly bio je na godišnjem još od oktobra, otkad ga je njegova supruga na suđenju oko starateljstva nad njihove dvije kćeri, optužila da ju je opijao i drogirao te tjerao na seksualne odnose s potencijalnim poslovnim partnerima.

Šokantne optužbe, prema kojima su njih dvoje imali orgije s potencijalnim klijentom i njegovom djevojkom, a sve pod utjecajem droge, odbacili su i Kelly, i u javnosti neimenovani klijent.

Bivša gospođa Kelly tvrdi da je pristala na promjenu partnera u orgijama kako bi, kao dobra supruga, pomogla mužu da "osvoji" važnog klijenta.

Prije teških optužbi, sud je presudio da obje kćeri pripadaju Sageu pošto je ovaj prikazao snimku napravljenu skrivenom kamerom na kojoj se vidi kako Christine uživa u kokainu i svađa se tvrdeći da nije bila dobar roditelj.

Naveo je i saobračajnu nesreću iz 2010. koju je Christine izazvala pod utjecajem alkohola dok je na stražnjem sjedištu prevozila jednu od kćeri.

Sve ovo natjeralo je gospođu Kelly da na napad odgovori optužbama o kokainskim orgijama na kojima je sudjelovala na poticaj svog supruga. Također, tvrdila je da Sage često sudjeluje na zabavama gdje konzumira velike količine raznih narkotika s drugim, moćnim osobama iz svijeta finansija u New Yorku.

Na kraju, par se krajem prošlog mjeseca nagodio te dogovorio razvod prema kojem će podijeliti veliku sumu novca baš kao i starateljstvo nad djevojčicama.