REGION

Ukradenim vozilom hitne pomoći švercovao sirijske državljane

Uhapšen 21-godišnjak iz Subotice

(M. M.)

18.12.2014

Šverceri svakoga dana smišljaju nove načine za prebacivanje ljudi iz Afrike i Azije u zemlje EU, ali ih je, po svemu sudeći, sve nadmašio jedan 21-godišnjak, koji je u četvrtak oko devet sati ujutro, pokušao da prokrijumčari 17 Sirijaca u vozilu – hitne pomoći!

Naime, kako prenose Večernje Novosti, pripadnici boljevačke saobraćajne policije su na izlazu iz tog grada, prilikom rutinske kontrole, zaustavili vozilo hitne pomoći, beogradskih registarskih tablica.

Vozač je zaustavio auto, ali, kada su mu saobraćajci prišli, iznenada je krenuo u rikverc i pokušao da se okrene na putu! U toj „egzibiciji“, umalo nije povrijedio organe reda, koji su u posljednjem trenutku uspjeli da odskoče u stranu i, pravim, čudom, izbjegnu teže posljedice.

Vozilo se zabilo u nasip pored puta i tu ostalo „ zarobljeno“. Vozač je istrčao iz auta i pobjegao u nepoznatom pravcu. Ali, pravi šok je uslijedio kada su saobraćajci otvorili vrata i u vozilu hitne pomoći ugledali – 17 državljana Sirije.

Odmah je organizovana potraga za vozačem, koji je pobjegao prema Paraćinu. Riječ je o Slobodanu M. (21), iz Subotice, koji je, kako se ispostavilo, nakon što je pobjegao sa lica mjesta, uskočio u kamion, koji se kretao magistralnim putem Paraćin- Zaječar. Sakriven ispod cerade, neopaženo je stigao do autoputa, gdje je iskočio iz vozila i stopirao. Nekoliko automobila mu je stalo i povezlo ga, ali je on, na kraju, ipak, uhapšen skoro 300 kilometara od mjesta događaja, na dionici puta između Novog Sada i Subotice.

Po nezvaničnim saznanjima, vozilo hitne pomoći ukradeno je, prije nekoliko dana, u Novom Sadu i na njega su stavljene beogradske registarske oznake.

Sirijci su sprovedeni u boljevačku policiju, gdje se čeka prevodilac.