LJEPOTA I MODA

Fotografije koje mijenjaju svijest o ženskoj ljepoti

Djelo modne fotografkinje Viktorije Janašvili

Redakcija

18.12.2014

Modni fotograf Viktorija Janašvili provela je godine fotografišući najpoznatije modele, a danas je objavila knjigu koja slavi sva ženska tijela ovog svijeta, prenosi Cosmopolitan. Visoke, niske, mršave, zaobljene i svih nacionalnosti – počinjući sa Denis Bidot i Marinom Bulatkinom.

- Iako prosječna žena u Americi nosi veličinu 46, društvo nastavlja da stavlja standarde u stereotipne vrijednosti kada je riječ o slici realnog tijela žene - rekla je Viktorija.

- To je razlog zbog kojeg sam godinama fotografisala različite tipove modela i učestvovala u kampanjama o podizanju svijesti o izgledu realnog ženskog tijela, koje su izazvale mnoge diskusije. Kroz moju knjigu želim da nastavim misiju i rušim društvene stereotipe, u cilju zauzmanja stava o tome da žene treba da se osjećaju dobro u svojoj koži bez obzira na veličinu - naglasila je Janašvili.

Ova dva modela čije su fotografije oduševile sve, su iskreni zagovornici “zaljubljenosti” u sopstveno tijelo, zbog čega su riješile da se skinu i prekriju bijelom bojom, zauzimajući jasan stav protiv sveopšte ideje da postoji  samo jedan savršen izgled žene. 

Pogledajte fotografije i prosudite sami.

1

2

3

4

5

6

7

8