DIJASPORA

Sastali se učesnici manifestacije "Noć BiH"

Druženje zaslužnih za odličnu organizaciju

Autor:B. ŠIŠIĆ

18.12.2014

Druženje Bosanaca i Hercegovaca koji su dali svoj doprinos u organiziranju manifestacije „Noć BiH" održano je u restoranu vlasnika Sulejmana Kalauzovića u blizini Frankfurta.

Druženju je prisustvovao i generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Šaldić, a u njegovoj pratnji bio je i nekadašnji generalni konzul BiH u Štutgartu Hariz Halilović, koji je u Ofenbah došao kao predsjednik Saveza dopunskih škola BiH u Njemačkoj.

Finansijski izvještaj

Prije sastanka Halilović je učestvovao na tribini "Očuvanje bosanskog jezika kroz bosanske dopunske škole" u Ofenbahu, gdje je građanima BiH govorio o značaju očuvanja identiteta i projektu dopunskih škola na maternjem jeziku za djecu bh. građana u Njemačkoj.

hariz-h

Šaldić s Harizom Halilovićem i Fadilom Junuzoviće

Iz KSVBiH Hanau došli su Edin i Mirsada Halilović, Jasminka Kulenović, Zurija Husić, Kemal Husić i Belmir Kulenović.

Naravno, ovo druženje nije moglo proći ni bez članova KUD "Sevdah", a tu su bili Emira, Amina, Belinda, Ismeta, Hasib, Fehim....

hasib-b

Hasib Bašić, Ismet Sahurić i Fehim Mujkić

Fadil Junuzović, predsjednik Koordinacionog odbora i jedan od glavnih sponzora manifestacije, još jednom je podnio zvanični finansijski izvještaj.

- Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos, zahvaljujem svim konzularnim predstavnicima drugih država koji su prihvatili poziv i došli na tu našu manifestaciju. Naravno, zahvala ide i za "Dnevni avaz", koji je veoma dobro popratio ovu našu manifestaciju, kako prije održavanja tako i poslije. Medijski smo bili dobro popraćeni i to je bilo izuzetno važno - rekao je, između ostalog, generalni konzul Dževad Šaldić i istakao da je manifestacija imala veliki odjek, te da je dobio pohvale s više mjesta.

dzevad-i-neda

Dževad Šaldić i Neda Rimac

Veliki doprinos

Na ovom druženju bili su i članovi Koordinacionog odbora Šefket Zukić sa suprugom Halidom, sinom Ahmetom i njegovom djevojkom Sanelom, Rifet Mešinović sa suprugom i sinom, te Osman Nuhanović, jedan od sponzora manifestacije.

Nije došao jedan od glavnih sponzora Ervin Kandić, ali Dževad Šaldić je i njemu zahvalio, a nisu bili ni predstavnici džemata Ofenbah, koji su, također, dali veliki doprinos ovoj manifestaciji.

sulejman-kalauzovic

Sulejman Kalauzović s osobljem

Bira se dvorana za iduću godinu

Ismet Sahurić, predsjednik KUD "Sevdah" i član Glavnog odbora manifestacije, rekao je da se već sada pažljivo traži i bira dvorana za narednu godinu, u kojoj će opet u novembru biti održana „Noć BiH".

Braća Ćosović ispunjavala želje

Na ovo druženje došao je i pjevač Saki Ćosović u pratnji njegove menadžerice Nede Rimac. Saki je zajedno s njegovim rođenim bratom Sukijem Ćosovićem, uz pratnju muzičara Arčija i Merima, zabavljao i uveseljavao sve one koji su bili tu, a ispunjavali su i muzičke želje.

saki-i-suki

Saki i Suki Ćosović zagrijali atmosferu

Zapjevali su i sami gosti, a nakon zajedničkog ručka zajedno se i zaigralo.