CRNA HRONIKA

Inspektor prodao radio-stanicu kriminalcima i pružao pomoć pri bijegu

Uhapšen policijski inspektor u Policijskoj upravi Travnik

Autor:K.K.

18.12.2014

Službenici Federalne uprave policije, Detašmana Travnik, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Travnik jutros su lišili slobode  F.K. iz Kiseljaka, policijskog službenika u Policijskoj upravi  Travnik.

- F.K. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je u februaru 2008. godine, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, zloupotrijebivši svoj službeni položaj i povjerena mu materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu MUP-a SBK Travnik, kriminalnoj skupini iz Kiseljaka prodao ručnu radio stanicu „Motorola“ i tako proteklih sedam godina direktno ugrozio sigurnost i živote policijskih službenika pri redovnom obavljanju službene dužnosti, kao i tajnost planiranih i provođenih policijskih akcija na području ovog kantona. – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Policijski inspektor F.K. sumnjiči se da je istoj kriminalnoj skupini tokom 2010. godine pružio direktnu pomoć prilikom bjekstva i skrivanja nakon počinjenog krivičnog djela, koristeći ponovo povjerena mu materijalno tehnička sredstva i ovlasti policijskog službenika.

Jutros je izvršen pretres u PU Travnik, a u toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će lice biti kriminalistički obrađeno i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato Kantonalnom tužilaštvu Travnik na dalje postupanje.