BIH

Svako treba da radi svoj posao, ali i da odgovara za svoje neuspjehe

Ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija poručio na prijemu za novinare

Autor:S. D.

18.12.2014

Zlatko Lagumdžija, ministar vansjkih poslova BiH, organizirao je danas prijem za novinare na kojem je govorio o dešavanjima koja su obilježila godinu na izmaku u Minsitarstvu vanjskih poslova BiH.

Lagumdžija se osvrnuo i na globalnu prijetnju terorizma, koja je, kako je rekao, u ovoj godini kulminirala ovosedmičnim masovnim ubistvima djece u Pakistanu, te naglasio važnost borbe protiv ove prijetnje i u BiH.

Komentirajući hapšenje premijera Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdije Lipovače, inače predsjednika Kantonalnog odbora SDP USK-a i člana Predsjedništva SDP-a, stranke čiji je predsjednik donedavno bio Lagumdžija, izjavio je da svako treba da radi svoj posao, ali i da svako treba da odgovara za svoje neuspjehe.

- Mislim da je najbolji komentar dao njegov kolega s kojim se često slagao, ali često i neslagao, Albin Muslić, koji je jasno rekao da je Hamdija kao bilo ko ko se nađe u takvoj situaciji nevin dok nadležne institucije ne dokažu suprotno. Mislim da je svaki drugi komentar nešto na što niko razuman ne bi bio ponosan - rekao je Lagumdžija, dodajući da ima nešto što ostavlja "gorak ukus".

- Ne radi se samo o ovom slučaju, nego i drugima u kojima se nepotrebno ponižavaju ljudi i "trenira strogoća" na potpuno besmislen način - dodao je Lagumdžija.