BIZNIS

"Raiffeisen banka" ponudu obogatila novom karticom za beskontaktno plaćanje

U okviru aktuelne kampanje

M. KUNARAC

18.12.2014

U okviru aktuelne kampanje "VISA Magic Card – Magija koja stvarno funkcioniše" svoju ponudu kartičnih proizvoda "Raiffeisen banka" obogatila je karticom za beskontaktno plaćanje.

Riječ je o VISA Magic Card kartici, uz koju klijentima banke je na raspolaganju MasterCard debitna kartica za beskontaktno plaćanje.

 - Zadovoljstvo nam je što smo kraj ove godine obilježili uvođenjem nove kartice za beskontaktno plaćanje. VISA Magic Card kreditna kartica omogućava beskontaktno plaćanje u zemlji i inostranstvu, uz otplatu do 36 mjesečnih rata. Također, ovu karticu moguće je koristiti za gotovinski kredit na rate na "Raiffeisen bankomatima", i to bez naknade za podizanje gotovine - kazao je Karlheinz Dobnigg, direktor ove banke.

Kod beskontaktnog plaćanja, kartica ostaje u posjedu klijenta tokom cijelog perioda obavljanja transakcije, a sve što je potrebno jeste da klijent karticu prisloni na uređaj i sačeka zvučni signal koji označava da je transakcija izvršena.

Ukoliko je iznos kupovine manji ili jednak 30 KM, verifikacija PIN brojem ili potpisom nije potrebna, dok je za iznose iznad 30 KM potrebno unijeti PIN broj ili izvršiti verifikaciju obavljene transakcije potpisom. Također, prilikom beskontaktnog plaćanja primjenjuje se ista sigurnosna tehnologija kao i kod tradicionalnog plaćanja karticama.