NOGOMET

Mujdža: Moramo pomoći selektoru da ostvarimo zajednički cilj

Reprezentativac BiH i igrač Frajburga

O. BOŠKAILO

18.12.2014

Uoči bundesligaške utakmice između Bajerna i Frajburga (2:0), koja se igrala u utorak, iskoristili smo poslijepodnevnu pauzu kako bismo razgovarali s našim reprezentativcem Mensurom Mujdžom, koji u posljednje vrijeme ne dobive šansu da zaigra u početnoj postavi svog tima.

Prekretnica karijere

- Bilo je lijepih, ali i ružnih, loših trenutaka u ovoj godini. Ono po čemu ću pamtiti ovu godinu po lijepom jeste odlazak na Svjetsko prvenstvo. To je san svakog igrača, pa i moj. Ono čime nisam zadovoljan je trenutna situacija. Bio sam neko vrijeme povrijeđen i nisam mogao konkurirati za najbolji sastav. Sada sam potpuno zdrav, ali dobivam veoma malo šansi da igram i, što se toga tiče, nisam zadovoljan - kaže Mujdža.

On kaže da je s Frajburgom produžio ugovor.

- No, sve ću izvagati i u zimskoj pauzi vidjeti koja je opcija najbolja za mene. Želim igrati i  smatram da se još mogu nositi. Dobro je da se sezona završava pa ću u novoj godini startati od nule – kaže naš reprezentativac.

Na pitanje kako komentira odlazak Safeta Sušića te dolazak Mehmeda Baždarevića za selektora reprezentacije BiH, Mujdža je rekao:

Mnogo pehova

- Poštujem svakoga ko je selekor. Ako su u NSBiH jednoglasno donijeli odluku, onda je ta odluka i najispravnija. Niko ko je došao za selektora, nije mogao garantirati da ćemo otići na Evropsko prvenstvo. Mi, igrači, moramo se potruditi da selektor nema problema i da mu pomognemo da dođemo do zajedničkog cilja, a to je plasman na Euro.

Mujdža je na kraju podvukao da je bilo pehova, ali se nada i boljem zdravstvenom biltenu reprezentativaca na proljeće.

- Svakako će biti bolje kada se maksimalno oporave Džeko, Kolašinac, Salihović... Trenutna pozicija ne dozvoljava nam nijedan kiks. Šansu imamo i vjerujem da možemo biti na nivou kao kada smo izborili plasman u Brazil - dodao je Mujdža.

U Zagrebu za Novu godinu

- Neću imati mnogo slobodnog vremena na raspolaganju i ne želim nigdje ići. Novogodišnje praznike provest ću s djevojkom u krugu familije u Zagrebu. Poslije Nove godine, najvjerovatnije ću na koji dan skoknuti do Sarajeva - kaže Mujdža.