GLOBUS

Policajac iz SAD-a pretukao starca zbog naljepnice

"Ponašao se kao pitt bull, i to je to"

Fena

18.12.2014

 

Novi slučaj prekoračenja upotrebe sile prisile zabilježen je u SAD-u i to kamerom postavljenom na upravljačku konzolu u policijskom vozilu.

Policajac iz grada Victoria krenuo je u rutinsku saobraćajnu provjeru te zaustavio 76-godišnjeg vozača Petea Vasqueza. Naime policajac je primjetio da Vasquez ima naljepnicu tehničkog pregleda kojoj je istekao rok valjanosti pa je oko toga nastala prepirka. 

Nathaniel Robinson (23), policajac, nakon kraće izmjene riječi krenuo je uhapsiti starca, no kad je ovaj to odbio, odlučio ga je silom privesti, te ga je srušio na tlo i povukao elektrošoker na njega, vičući da 'stavi ruke na leđa', prenosi portal victoriaadvocate.com. 

- Ponašao se kao pitt bull, i to je to. Neko sam vrijeme mislio da će povući pištolj na mene i pucati - rekao je Vasquez. 

Robinson ga je strpao na stražnje sjedište policijskog vozila u lisičinama, a uskoro je na mjesto događaja stigla i još jedna policijska patrola, a jedan od policajaca je ispitao Vasqueza što se dogodilo i je li ozlijeđen te treba li mu liječnički pregled. 

Robinson je policijsku akademiju završio prije dvije godine, a zbog ovog slučaja je suspendiran iz odjela saobraćajne policije i prebačen u administraciju do isteka istrage koja je pokrenuta protiv njega, prenosi Dnevnik.hr.